تفاوت نسخه های مختلف ویندوز 11 در چیست؟
تفاوت نسخه های مختلف ویندوز ۱۱ در چیست؟

عرضه ویندوز ۱۱ توسط مایکروسافت 

چندی پیش مایکروسافت از نسخه ی جدید سیستم عامل خود با نام ویندوز ۱۱ رونمایی کرد که این نسخه از ویندوز همانند سایر نسخه های پیشین ویندوز از نسخه های مختلفی بهره میبرد تا هرکاربر با توجه به نیاز خود بتواند بین نسخه های مختلف انتخاب بهتری داشته باشد. در ادامه سعی ما بر این است که شما را با تمامی این نسخه های ویندوز آشنا کنیم.پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید:

انواع نسخه های ویندوز ۱۱

  • ویندوز ۱۱ هوم (Windows 11 Home)
  • ویندوز ۱۱ پرو (Windows 11 Pro)
  • ویندوز ۱۱ پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro For Workstation)
  • ویندوز ۱۱ اجوکیشن (Windows 11 Education) ، (Windows 11 Pro Education) و (Windows 11 SE for Education)
  • ویندوز ۱۱ اینترپرایز (Windows 11 Enterprise)
  • ویندوز ۱۱ اس ای (Windows 11 SE)

حالا که در بالا با انواع ورژن های ویندوز ۱۱ آشنا شدیم میخواهیم در ادامه به بررسی هر یک از این نسخه ها بپردازیم البته یک نکته را باید اینجا در نظر بگیرید که در هنگام فعال سازی Windows بر روی سیستم خود از یک لایسنس استفاده کنید این لایسنس میتواند شامل لایسنس های والیوم و یا معمولی باشد که تعیین کننده ی این موضوع میباشد که این سیستم عامل نسخه ی تجاری (Business Edition) است یا نسخه ی مصرف کننده (Consumer Edition)

ویندوز 11

شرح حال کامل نسخه های مختلف ویندوز ۱۱ را در ادامه بخوانید:

۱-ویندوز ۱۱ هوم (Windows 11 Home) : 

نسخه ی هوم ویندوز ۱۱ (Home) ابتدایی ترین ورژن ویندوز ۱۱ میباشد . این نسخه از ویندوز فضای ذخیره سازی کمتری را در سیستم شما اشغال میکند . ویندوز ۱۱ هوم را میتوان از طریق مجوز (OEM) و یا (ISO) دریافت کرد.

این نسخه از ویندوز جهت کاربری روزمره برای استفاده معمولی بسیار مناسب میباشد که چند ویژگی اصلی این نسخه شامل موارد زیر میشود :

  • رمزگذاری دستگاه (Device encryption)
  • اتصال از راه دور یا همان ریموت دسکتاپ (RDC)
  • پیدا کردن دستگاه (Find my device)
  • بوت امن (Secure boot) و ویندوز هلو (Windows Hello)
  • محافظت از فایروال، شبکه و مرورگر (Firewall, network and Browser protection)
  • کنترل و حفاظت والدین (Parental controls and protection)

ویندوز 11 هوم

در بالا به چندین ویژگی نسخه ی هوم ویندوز ۱۱ اشاره کردیم حالا میخواهییم هر یک از این ویژگی ها را به شما توضیح دهیم :

 ۱. رمزگذاری دستگاه (Device encryption) : با فعال کردن این گزینه شما دسترسی افراد غیر مجاز را به اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر شخصی خود میگیرید.

 ۲. اتصال از راه دور یا همان ریموت دسکتاپ (RDC) : با استفاده از این گزینه در ویندوز ۱۱ ورژن هوم شما میتوانید به سیستم دیگر که در محل دیگری وجود دارد دسترسی پیدا کرده و به راحتی صفحه ی دسکتاپ آن را ببینید و کار مدنظر خود را انجام دهید.

۳. پیدا کردن دستگاه (Find my device) : با استفاده از این قابلیت میتوانید دستگاه خود را ردیابی کنید همچنین این ویژگی میتواند قلم دیجیتال شما را هم ردیابی کند.

۴. بوت امن (Secure boot) و ویندوز هلو (Windows Hello) : ویزگی بوت امن یا همان Secure Boot از بارگیری فایلهای خطرناک در هنگام بوت شدن جلوگیری میکند و ویژگی ویندوز هلو یا همان Windows Hello نیز ویژگی میباشد که به شما اجازه میدهد از بین گزینه های تشخیص چهره ، اثر انگشت و یا پین کد یکی را برای ورود به کامپیوتر رومیزی و یا لپ تاپ خود استفاده کنید.

۵. محافظت از فایروال، شبکه و مرورگر (Firewall, network and Browser protection) : ویندوز ۱۱ دارای آنتی ویروس داخلی بوده و از دیواره آتش یا همان فایروال برخوردار میباشد و همچنین شامل گزینه ی امنیتی App & Browser نیز میباشد که به کامپیوتر شما کمک میکند تا در مقابل خطرات ناشی از وب سایت ها و فایلهای مخرب مصون بماند. مایکروسافت تمامی ویژگی های امنیتی گفته شده را “Windows Security” نامیده است.

۶. کنترل و حفاظت والدین (Parental controls and protection) : والدین میتوانند با استفاده از این ویژگی کنترل و نظارت بیشتری بر فرزندان خود در هنگام کار با سیستم داشته باشند ، از جمله این ویژگی ها در نسخه هوم ویندوز ۱۱ میتوان به قابلیت مدیریت صفحه نمایش ، محدود نمودن دسترسی کودکان به محتوای بزرگسال و همچنین کنترل خریدهای اینترنتی اشاره کرد .

۲-ویندوز ۱۱ پرو (Windows 11 Pro) :

این نسخه از ویندوز ۱۱ را میتوان به عنوان محبوب ترین نسخه در نظر گرفت. نسخه ی پرو ویندوز ۱۱ علاوه بر تمامی ویژگی های نسخه ی هوم دارای قابلیت های و ویژگی های دیگری میباشد که از جمله آن میتوان به موازد زیر اشاره کرد :

  • رمزگذاری دستگاه بیت لاکر (BitLocker device encryption)
  • حفاظت از اطلاعات ویندوز (Windows Information Protection)
  • دسترسی اختصاص‌داده‌شده (Assigned Access)
  • تنظیم حالت کیوسک (Kiosk mode setup)
  • پشتیبانی از اکتیو دایرکتوری (Active Directory) و خط‌مشی گروه (Group Policy)
  • مایکروسافت استور برای بیزینس (Microsoft Store for Business)
  • پشتیبانی از آژور اکتیو دایرکتوری (Support for Azure Active Directory)
  • به روز رسانی ویندوز برای کسب و کار (Windows Update for Business)
  • مجازی‌سازی هایپر-وی (Hyper-V virtualization)

ویندوز 11 پرو

همانطور که در بالا مشاهده نمودید قابلیت های اصلی ویندوز ۱۱ نسخه ی پرو (Pro) را به شما معرفی کردیم حالا در ادامه میخواهیم شما را با   تمامی این ویژگی ها به طور کامل تری آشنا کنیم پس با ما همراه باشید :

۱. رمزگذاری دستگاه بیت لاکر (BitLocker device encryption) : این قابلیت یک قابلیت امنیتی پیشرفته میباشد که باعث میشود شما بتوانید بر روی درایو هارد دیسک خود رمز عبور تعیین کنید تا در صورت دزدی و  یا مفقودی دستگاه خود افراد سودجو بدون داشتن رمز عبور نتوانند به اطلاعات هارد   دیسک شما دسترسی داشته باشند.

 ۲. حفاظت از اطلاعات ویندوز (Windows Information Protection) : ویژگی امنیتی دیگری که در این نسخه از ویندوز ۱۱ وجود دارد را به اختصار WIP   می نامند. این ویژگی به کاربر اجازه میدهد تا از برنامه ها در سیستم و لپ تاپ های شخصی خود محافظت بهتری به عمل بیاورد.

 ۳. دسترسی اختصاص‌داده‌شده (Assigned Access) : این ویژگی برای این میباشد که وقتی چند کاربر از یک سیستم استفاده میکنند بسته به هر   کاربری که از سیستم و یا لپ تاپ استفاده میکند اطلاعات هویتی هر فرد جدا از هم و محفوظ ایمن باقی بماند.

  ۴. تنظیم حالت کیوسک (Kiosk mode setup) : این ویژگی را هم میتوان یکی از ویژگی های خوب مربوط به بهبود کسب و کار در نظر گرفت با استفاده   از قابلیت Kiosk Mod e Setup ویندوز ۱۱ شما میتوانید یک سیستم شحصی که دارای نسخه پرو ویندوز ۱۱ میباشد را به صورت محلی روی دستگاه پیکربندی   کنید   و همچنین میتوانید با استفاده از قابلیت (Mobile Device Management) توسط تلفن همراه این پیکربندی را از راه دور انجام دهید.

 ۵. پشتیبانی از اکتیو دایرکتوری (Active Directory) و خط‌ مشی گروه (Group Policy) : برخلاف نسخه ی هوم شما در نسخه ی پرو ویندوز ۱۱ این امکان را دارید تا سیستم شخصی و یا لپ تاپ خود را که به دامنه متصل است را توسط Group Policy مدیریت نمایید. در نسخه پرو قابلیتی نیز به نام Local Security Policy وجود دارد که شبیه همان Group Policy است با این تفاوت که در اینجا برای اعمال سیاست های شبکه به جای ادمین این کار را میتوانید به صورت محلی پیاده سازی کنید.

 ۶. مایکروسافت استور برای بیزینس (Microsoft Store for Business) : در نسخه پرو شما به یک استور اختصصاصی دسترسی دارید که در این استور تخصصی شما میتوانید مدیریت بهتری بر روی دسته بندی و مدیریت برنامه ها در مقایس بزرگتری داشته باشید.

 ۷. پشتیبانی از آژور اکتیو دایرکتوری (Support for Azure Active Directory) : شما با خرید لایسنس ویندوز ۱۱ پرو برخلاف نسخه ی هوم میتوانید سیستم شخصی خود را به دامنه های Azure AD و دامنه ی اکتیو دایرکتوری متصل کنید.

 ۸. به روز رسانی ویندوز برای کسب و کار (Windows Update for Business) : در نسخه پرو ، اینترپرایز ، پرو ورک استیشن و اجوکیشن مدیر شبکه این امکان را دارد تا نحوه و روش نصب و بروزرسانی های ویندوز بر روی دیگر سیستم های متصل به شبکه را کنترل و مدیریت نمایید.

۹. مجازی‌سازی هایپر-وی (Hyper-V virtualization) : با استفاده از قابلیت Hyper-V virtualization در نسخه ی پرو شما میتوانید با ساخت رایانه های مجازی و مدیریت آنها برای آزمایش ، نصب سیستم عامل های دیگر و اجرای برنامه های مختلف در محیط مجازی بهره مند شوید.

۳- ویندوز ۱۱ پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro For Workstation) :

نسخه ی ویندوز ۱۱ پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro Workstation) علاوه بر تمامی ویژگی هایی که در بالا برای نسخه های هوم و پرو اشاره کردیم دارای قابلیت های بهینه شده ی بهتر و همچنین دارای یک سیستم ReFS (فایل ارتجاعی) میباشد که این قابلیت برای حفاظت از داده های سیستم شما میباشد. قابلیت ReFS به این صورت عمل میکند که یک کپی خراب را با یک کپی سالم شبیه سازی میکند در ضمن این نسخه از ویندوز برای سخت افزارهای سطح بالا و همچنین انجام وظایف محاسباتی سنگین و فشرده میتواند مناسب تر باشد.

همانطور که اشاره شده علاوه بر قابلیت های نسخه های هوم و پرو سایر قابلیت های اختصاصی ویندوز ۱۱ پرو ورک استیشن به صورت زیر میباشد :

  • پشتیبانی از دسترسی مستقیم به حافظه از راه دور (Supports Remote Direct Memory Access)
  • حفاظت از داده‌ها و عملکرد در سطح سرور (Server-grade data protection and performance)
  • پشتیبانی از ۴ CPU و ۶ ترابایت حافظه

ویندوز 11 پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro For Workstation)

در بالا به سه مورد از ویژگی های اصلی ویندوز ۱۱ نسخه ی پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro Workstation) اشاره کردیم حالا با ما همراه باشید تا هریک از این موارد را به طور خلاصه شرح دهیم :

 ۱. پشتیبانی از دسترسی مستقیم به حافظه از راه دور (Supports Remote Direct Memory Access) : نسخه ی پرو ورک استیشن از ویندوز ۱۱ میتواند نیازهای باری کارها را به صورت پیشرفته براورده نمایید.

این نسخه همچنین از قابلیت RDMA یا همان (Remote Direct Memory Access) بهره میبرد که این قابلیت نسخه ی ارتقا یافته ی دسترسی مستقیم با حافظه یا همان DMA می باشد.

فناوری DMA اجازه میدهد بدون عبور از CPU به حافظه سیستم دسترسی مستقیم داشت و فناوری RDMA نسخه ی ارتقا یافته ای بوده که امکان دسترسی به اطلاعات حافظه از یک میزبان به دیگر میزبان را فراهم می آورد.

در واقع میتوان گفت پشتیبانی از قابلیت Remote Direct Memory Access در نسخه ی پرو ورک استیشن ویندوز ۱۱ باعث شده تا عملکرد این نسخه از ویندوز عملکرد بهتری داشته باشد.

۲. حفاظت از داده‌ها و عملکرد در سطح سرور (Server-grade data protection and performance) : در نسخه ی پرو ورک استیشن علاوه بر قابلیتهایی که در محافظت از داده ها در نسخه ی پرو وجود داشت دارای قابلیت تعمبر خودکار خرابی ها میباشد که این ویژگی به دلیل بهره بردن از نسخه از ویندوز ۱۱ از قابلیت ReFS یا همان Resilient File System است.

قابلیت Resilient File System ویژگی است که میتواند تشخیص دهد که وقتی داده ها در یکی از درایورها خراب شود با استفاده از داده های سالم در درایوهای دیگر سیستم شما برای اصلاح داده های خراب استفاده کند و باعث میشود اطلاعات شما در مقابل از بین رفتن مصون بماند.

۳. پشتیبانی از ۴ CPU و ۶ ترابایت حافظه : در نسخه ی پرو ورک استیشن (Pro Workstation) کاربر این اجازه را دارد تا از CPU و همچنین حافظه RAM  بیشتری بهره ببرد که این امر موجب بهبود و تسریع عملکرد و همچنین مدیریت بار کاری میباشد.

۴- ویندوز ۱۱ اجوکیشن (Windows 11 Education) ، (Windows 11 Pro Education) و
(Windows 11 SE for Education):

در نسخه های ویندوز ۱۱ اجوکیشن (Windows 11 Education) ، پرو اجوکیشن ویندوز ۱۱ (Windows 11 Pro Education) و همچنین نسخه ی ویندوز ۱۱ (Windows 11 SE for Education) علاوه بر تمامی قابلیت های نسخه های Home و Pro قابلیت های جذاب دیگری وجود دارد که مایکروسافت این ویژگی ها را برای معلمان و دانش آموزان قرار داده است که به شرح زیر میباشد:

  • عرضه به همراه مایکروسافت ۳۶۵ (Microsoft 365)
  • نسخه ی ویندوز Windows 11 SE for Education یک سیستم عامل ابری است
  • فضای ذخیره سازی Cloud-first با حجم ۱ ترابایت و بهبود عمر باتری

ویندوز 11 پرو اجوکیشن

حالا که در بالا با سه مورد از ویزگی های اصلی ویندوز ۱۱ نسخه ی (Windows 11 Pro Education) و همچنین نسخه ی

(Windows 11 SE for Education) اشاره کردیم میخواهیم در ادامه هر یک از این موارد را به طور خلاصه به شما توضیح دهیم :

 ۱. عرضه به همراه مایکروسافت ۳۶۵ (Microsoft 365) : ویندوز ۱۱ در نسخه های Pro Education و SE for Education دارای سرویس اشتراکی مایکروسافت ۳۶۵ میباشند که این سرویس برای ارتباط دانش آموزان و معلمان و مدارس از راه دور و  با یکدیگر میباشد.

۲. نسخه ی ویندوز Windows 11 SE for Education یک سیستم عامل ابری است : یکی از تفاوت های نسخه ی SE for Education با نسخه ی Pro Education در این میباشد که نسخه ی SE یک سیستم عامل ابری بوده و کاربر و یا مدیر شبکه میتواند از طریق شبکه نرم افزارها را بر روی این نسخه از سیستم عامل ویندوز ۱۱ نصب نماید.

۳. فضای ذخیره سازی Cloud-first با حجم ۱ ترابایت و بهبود عمر باتری : وجود فضای ذخیره سازی ابری یک ترابایتی از امکانات جذاب نسخه ی SE for Education میباشد همچنین در این نسخه از ویندوز ۱۱ طول عمر باتری بهتری را تجربه خواهید کرد.

با تمامی مطالب گفته شده نسخه ی Education  نسخه ای است که برای استفاده ی دانش آموزان مناسب تر میباشد.

 

 ۵- ویندوز ۱۱ اینترپرایز (Windows 11 Enterprise) :

ویندوز ۱۱ نسخه ی Enterprise بیشتر برای شرکت ها و سازمان ها ارائه میگردد و همچنین فقط به وسیله ی لایسنس والیوم (VL) قابل فعال سازی میباشد.

این نسخه از ویندوز ۱۱ علاوه بر تمامی ویزگی هایی که در نسخه ی پرو وجود دارد دارای برخی قابلیت ها و ویژگی های اضافی دیگری است که این ویژگی ها مخصوص شرکت ها و  سازمان های مربوط به فناوری اطلاعات میباشد. ضمناٌ نسخه ی Enterprise نسبت به نسخه ی معمولی برای مدت زمان طولانی تری بروزرسانی میشود و در واقع هر ۲ الی ۳ سال نسخه ی جدیدی از آنها عرضه میگردد.

ویندوز ۱۱ نسخه ی Windows 11 Enterprise دارای قابلیت های ویژه ی زیر میباشد :

  • ویژگی hybrid work
  • ویژگی مدیریت چاپ بدون سرور یا همان Serverless print management with Universal Print
  • ویژگی Windows Sandbox
  • ویژگی امنیتی AppLocker
  • قابلیت Direct Access

ویندوز 11 اینترپرایز

در خط بالا به پنج مورد از قابلیت های ویژه و اصلی ویندوز ۱۱ نسخه ی Enterprise اشاره شد حالا در ادامه با ما همراه باشید تا هر یک از این ویژگی ها را به طور خلاصه به شما شرح دهیم:

 ۱. ویژگی hybrid work : با این تفسیر که نسخه ی Enterprise ویندوز ۱۱ برای کارهای ترکیبی ساخته شده است لذا تمام ویژگهایی که کاربران برای کار در محل کار ، کار از راه دور و  همچنین در کار در حین حرکت را نیاز دارند را برای آنها براورده میکند.

 ۲. ویژگی مدیریت چاپ بدون سرور یا همان Serverless print management with Universal Print : این ویژگی به شما اجازه میدهد تا پرینترهای خود را با استفاده از فضای ابری مدیریت کنید و در واقع با این ویژگی شما از سرورهای چاپ در محل بی نیاز میشوید و میتوانید در هرجای جهان به پرینتر خود متصل شده و شروع به چاپ کنید.

۳. ویژگی Windows Sandbox : ویژگی Sandbox در واقع یک محیط امن برای تست و مدیریت برنامه ها و یا فایل های خطرناک میباشد که کاربران میتوانند این برنامه ها را بدون اینکه آسیبی به سیستم عامل برساند در این محیط اجرا کنند.

۴. ویژگی امنیتی AppLocker : این قابلیت امنیتی که در نسخه ی Enterprise ویندوز ۱۱ ارائه شده است قابلیت امنیتی پیچیده ای است که در واقع به مدیر این اجازه را میدهد که بر روی نصب برنامه ها و همچنین جلوگیری از نصب بدافزارها مدیریت کامل داشته باشند.

۵. قابلیت Direct Access : این ویژگی به کارمندان اجازه میدهد تا بدون تغییر IP بتوانند به شبکه ی سازمان خود متصل شده و از راه دور با سیستم خود کار کنند در واقع این قابلیت بیشتر برای افراد دورکار طراحی شده است.

 

 ۶- ویندوز ۱۱ اس ای (Windows 11 SE) :

 

ویندوز ۱۱ نسخه ی اس ای (SE) همانند نسخه ی Education برای دانش آموزان طراحی گردیده اما با این وجود دارای برخی تفاوت ها میباشد. این نسخه اولین ورژن ابری ویندوز ۱۱ بوده و بیشتر برای نیازهای آموزشی طراحی گردیده است. نسخه ی ویژه ی SE For Education یک سیستم عامل ابری میباشد که برای دستگاه های ارزان قیمت بهینه شده تا بهترین تجربه ی آموزشی را به دانش آموزان ارائه دهد و چون مایکروسافت به این فکر بوده که هنگام کار با این سیستم عامل حواس پرتی دانش آموزان کاهش پیدا کند و بهره وری آنها را به حداکثر برساند بنابراین این نسخه از ویندوز ۱۱ دارای برنامه و بازی های زیادی ندارد.

توجه : ویندوز ۱۱ نسخه ی SE دارای قابلیت های زیادی میباشد اما همه ی این قابلیت ها در دسترس عموم نمیباشد. شما برای تعیین نسخه ی OS خود باید ابتدا به بخش Run Command مراجعه کرده و سپس با تایپ کلمه ی winver نسخه ی سیستم عامل خود را بررسی کنید.

ویندوز 11 اس ای (Windows 11 SE)

مزایا و معایب ویندوز ۱۱ :

حالا که در بالا با نسخه های مختلف ویندوز ۱۱ آشنا شدید با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی مزایا و معایب ویندوز ۱۱ به طور خلاصه بپردازیم:

مزایای ویندوز ۱۱ :

  • بهبود طراحی نسبت به نسخه ی پیشین یا همان ویندوز ۱۰ که باعث بهبود و افزایش بهره وری آن شده است.
  • آپدیت و ارتقا ویندوز ۱۱ برای دستگاه هایی که دارای ویندوز ۱۰ هستند آسان میباشد.
  • نسخه ی بهبود یافته مایکروسافت استور، وچود مایکروسافت تیمز و تجربه ی بازی بهتر و پیشرفته تر

معایب ویندوز ۱۱ :

  • نسخه ی هوم ویندوز ۱۱ برخی از ویژگی های مهم مانند بیت لاکر و همچنین Local Security Policy را دارا نمیباشد و از قابلیت اتصال به Active Directory نیز بی بهره است.
  • حداقل سخت افزار مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱ افزایش یافته است که همین امر موجب شده بسیاری از دستگاه ها نتوانند به این نسخه از ویندوز آپدیت شوند
  • امکان آپدیت مستقیم از ویندوز ۷ و ویندوز ۸.۱ به ویندوز ۱۱ وجود ندارد و شما ابتدا باید ویندوز خود را به نسخه ی ویندوز ۱۰ ارتقا داده و سپس دستگاه خود را به ویندوز ۱۱ آپدیت کنید.

هرکدام از نسخه های ویندوز ۱۱ برای چه کاربرانی مناسب میباشد ؟

  • ویندوز ۱۱ نسخه ی Windows 11 Home : این نسخه از ویندوز ۱۱ بیشتر برای کاربران خانگی ، گیمرها و همچنین دانش آموزان طراحی شده است.
  • ویندوز ۱۱ نسخه ی Windows 11 Pro : این نسخه از ویندوز ۱۱ برای کسب و کارهای پایه مناسب میباشد و میتواند ویژگی های مدیریتی و تجاری لازم برای انجام کارها به صورت ایمن تر و یکپاچه تر را داشته باشد.
  • ویندوز ۱۱ پرو ورک استیشن (Windows 11 Pro For Workstation) : این نسخه برای افراد حرفه ای و حجم کار بالا طراحی شده است. این نسخه عملکرد پیشرفته تری برای کارهای سخت ارائه میدهد و برای استفاده ی متخصصان و طراحان گرافیکی و تیم های تولید و انیماتورها بسیار مناسب میباشند.
  • ویندوز ۱۱ اجوکیشن (Windows 11 Education) : این ورژن از ویندوز ۱۱ که در سه سری Windows 11 Education ، Windows 11 Pro Education و نسخه ی Windows 11 SE For Education عرضه شده است بیشتر مناسب مدارس و دانشگاه ها هستند.
  • ویندوز ۱۱ اینترپرایز (Windows 11 Enterprise) : این نسخه از ویندوز دارای بیشتر ویژگی های نسخه ی Pro میباشد اما با این تفاوت که بنابر اعلام خود مایکروسافت این نسخه از ویندوز ۱۱ ایمن ترین نسخه ی ویندوز میباشد و مناسب کسب و کارهای بزرگ میباشد.
  • ویندوز ۱۱ اس ای (Windows 11 SE) : این نسخه هم مانند نسخه ی Education برای بخش آموزشی و دانش آموزان طراحی شده است ولی با این تفاوت که یک سیستم عامل ابری بوده و پیش نیاز سخت افزاری کمتری برای نصب نیاز دارد. در ضمن این ورژن از ویندوز ۱۱ از برنامه ها و بازی های کمتری بهره میبرد ( به علت عدم حواس پرتی در حین آموزش) .

  چگونه ورژن ویندوز ۱۱ مناسب خود را انتخاب کنم ؟

نیازها و خواسته های شما میتواند بهترین ورژن ویندوز ۱۱ را برای شما انتخاب کند. اگر به دنبال نسخه ای برای کارهای روزمره و گشت و گذار در اینترنت میباشید نسخه ی هوم مناسب ترین گزینه برای شما میباشد.

اگر به دنبال امنیت بیشتر و همچنین بهره مندی از قابلیت های امنیتی مانند بیت لاکر (BitLocker) و مجازی سازی یا همان Hyper-V هستید ورژن Pro برای شما مناسب است

ورژن Enterprise از ویندوز ۱۱ بیشتر مناسب شرکت ها و سازمان های بزرگ است و از ویژگی های امنیتی اضافی مانند مانند Windows Sandbox و AppLocker بهره مند میباشد.

 آیا امکان ارتقا از سیستم‌عامل‌های قبلی ویندوز به ویندوز ۱۱ وجود دارد؟

مهمترین ویژگی‌ تمام نسخه‌های ویندوز ۱۱ در این است که در بعضی از اوقات می‌توانید از سیستم‌عامل‌های سازگار قبلی ویندوز به‌صورت رایگان به آخرین نسخه از ویندوز ارتقا پیدا کنید.

اگر بر روی کامپیوتر شما ویندوز ۱۰ نصب شده است شما می‌توانید آن را به نسخه سازگار ویندوز ۱۱ به روزرسانی کنید. برای مثال، اگر نسخه فعلی ویندوز ۱۰ شما Home است، می‌توانید آن را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهید.

نکته ی منفی این است که مایکروسافت اجازه ارتقا مستقیم ویندوز ۷ و ویندوز ۸.۱ به ویندوز ۱۱ را نمی‌دهد پس اگر بر روی کامپیوتر شما ویندوز ۷ یا ۸.۱ نصب میباشد ابتدا باید آن را به ویندوز ۱۰ به روزرسانی کرده و سپس آن را به ویندوز ۱۱ ارتقا دهید.

 

سخن پایانی : (Windows 11) نیازمند سخت‌افزار بسیار بالایی بوده و  ممکن است که سیستم فعلی شما با این سیستم عامل جدید مایکروسافت سازگاری نداشته باشد.